Ervannemens voor 2018

Elk jaar neem ik me voor geen voornemens te nemen en dat is best hypocriet want ook dat is een voornemen. Weet je wat ik zo lastig vind? De helft van de wereld gooit met voornemens waarvan ik me afvraag of ze goed voor de persoon zijn en of ze ook echt worden bedacht door de persoon. Lastig hoor; doelen stellen houdt je op de route, maar buiten de lijntjes kleuren is ook heel erg leuk.

Persoonlijk heb ik moeite met het idee dat ik iets aan mezelf MOET gaan verbeteren; gezonder eten, rustiger aan doen, stoppen met…… noem het maar op. Het woord “MOET” is een toverwoord waarmee ik in een punker (alias peuter) stampvoetend op ‘the Cure’ verander. Ik krijg de kriebels van argumenten als: ‘Het is altijd zo geweest, iedereen doet het, omdat het hoort, omdat we dat ooit hebben afgesproken’. Onzin toch! Wat mijn betreft vette kul, want niets is altijd zo geweest, afspraken hebben ook een houdbaarheidsdatum en nog de belangrijkste, een kuddedier zal nooit leren vliegen (denk daar maar eens even over na).

Ook dit jaar was ik van plan om geen voornemens te nemen, maar wat blijkt? Als niet-voor-nemer hoor je gewoon bij de andere helft. Ik heb hier dus over na zitten denken. Hoe kan ik door buiten de lijntjes te kleuren doelen behalen dan toch leuk maken? Hoe kan ik dingen bedenken die niet moeten, maar mogen, dingen die het leven van mij en de mensen om mij heen leuker maken? Dingen die te gek voor woorden zijn, maar waar we wel hard om kunnen lachen of ontzettend van kunnen genieten. Dingen die ons verrijken en inspireren. Laten we het geen voornemens maar ERVANNEMENS noemen.

Dit zijn mijn ervannemens voor 2018:

 • Een regenworm immiteren (CHECK! zie foto)
 • Schrijven
 • Onder de tafel eten met mijn man en kinderen
 • Inspirerende mensen om me heen
 • Spelen
 • Vreemde vragen stellen en beantwoorden (Heeft u nog knakworstthee?)
 • Meer bekendheid geven aan Jonge mantelzorgers
 • Holbewoners praten met iemand op straat
 • De foto’s van de shoot delen met de lieve modellen
 • Samen groeien met BLIK
 • Kickboksen
 • Netwerken
 • Voor een groep mensen spreken
 • ‘En’ zeggen
 • Hotelletje alleen met mijn man
 • Dagje toeren in een Volkswagenbus
 • Flexplekken ontdekken
 • Naar London
 • ‘Ervannemens’ wordt opgenomen in de Dikke van Dale
En jij? Heb jij ook ervannemens? Laat eens een reactie achter of spreek me eens aan op straat (mag ook in holbewoners)
Liefs Anke Lommen

 

 

 

 

One thought on “Ervannemens voor 2018

 1. Dat je zot bent wist ik al!! Heerlijk.
  Eén van mijn ervannemens is een ontmoeting met jou. Hoop wel dat ik je kan verstaan.
  Een mooi 2018 voor jou en je gezin.
  Liefs. Ruud.

 2. Hee lieve Ruud,ik heb laatst nog aan jouw zitten denken. Lijkt me heerlijk om je te zien, en ik zal proberen niet te holbewoners achtig te praten, hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.